Här är ditt land

Transvoice är stolt huvudsponsor i ett äventyrs- och integrationsprojekt som heter "Här är ditt land"

Att integreras i ett samhälle handlar om så mycket mer än att utveckla sitt språk och få ett arbete. Transvoice verksamhet vilar på sex huvudsakliga värdegrunder; Ansvar, Glädje, Service, Kompetens, Pålitlighet och Kvalitet. Vi jobbar dagligen för att förbättra kommunikation och överbrygga språkbarriärer mellan etablerade och nya svenskar.Som en del av en global värld förändras Sverige. Vi bor i ett land som består av nya och etablerade svenskar, med ursprung i olika länder, kulturer, och med olika intressen. För att vårt samhälle ska kunna utvecklas och nå full potential måste vi känna trygghet, tillhörighet till varandra och vi måste alla tnsvar – det är vi som tillsammans är Sverige. Både etablerade svenskar men också samhället som stort måste bjuda in, öppna upp för och välkomna nya svenskar. Det är viktigt att också nyanlända visar nyfikenhet och intresse samt öppnar upp sig själva, tar till sig kultur och natur och känner att man är en del av sitt nya hemland. Det är ett tudelat ansvar. Äventyret Här är ditt land visar att natur, friluftsliv och gemensamma ansträngningar kan skapa en bra grogrund för integration och gemenskap, vilket rimmar väl med Transvoice`s värdegrunder.

Här är ditt land handlar om fem nyanlända svenskars förberedelse och genomförande av ett sommaräventyr på cykel i norra Jämtland och Lappland. Fem nyanlända svenskar som har anlänt till Sverige från olika delar av världen. Med i bagaget hittar vi bland annat unika berättelser, myggmedel och mat för 10 dagar. Friluftsliv är något prestationsfritt som ger frihet och nya perspektiv. Därför tror vi precis som initiativtagaren att naturens betydelse kan komma att bli viktig för att integrera nya svenskar i samhället.

Här är deltagarna, från vänster; Hasan, Selam, Omar, Kibrom och Anwar

Utöver att stötta själva projektet ekonomiskt så kommer Transvoice att skänka 50 kr till Kompis Sverige för varje cyklad kilometer under själva äventyret. Sträckan som teamet ska cykla är hela 600 kilometer. Kompis Sverige vill öppna upp Sverige genom att skapa möten mellan människor. Kompisrelationerna ska leda till vidgade perspektiv och att bryta fördomar. Varje år får cirka 100 000 människor Sverige som nytt hemland. Det är svårt för etablerade och nya svenskar att lära känna varandra på ett jämlikt och naturligt sätt. Bristen på möten leder till segregation och exkludering, med höga kostnader för individer och samhälle. Kompis Sverige verkar för att bygga vänskap och förebygga utanförskap.

 

2017-10-02

Idag kunde vi på Transvoice stolt överlämna de 25 600 kronorna till Kompis Sverige, som teamet från Här är ditt land kämpade fram i somras! Totalt avverkade Här är ditt land 512 kilometer under cykeläventyret, vilket alltså resulterade i 25 600 kronor. 
Här är vi tillsammans med grundarna av Kompis Sverige, Pegah och Natassia. Vi hade också ett spännande samtal om hur vi kan samarbeta i framtiden kring integration och vänskap!

 

2017-08-08

Vilka bilder och vilket äventyr! I går kväll kom de hem efter 10 dagar i vildmarken. Fantastiskt bra kämpat! Totalt avverkades 512 kilometer på cykeln vilket innebär att vi på Transvoice skänker 25 600 kr till Kompis Sverige!

 

Imorse medverkade delar av teamet i SVTs Gomorron Sverige, se klippet genom att klicka Här! Spola till klockslaget 08:40. Under resan gjorde också magasinet Bicycling ett reportage, ta del av den Här 

 

 

2017-08-07

Av alla fantastiska stopp längs vägen så var kanske detta det allra finaste. Efter en lång dag från Fatmomakke till Stekenjokk välkomnade Alf och Monica Hansson i sin stuga i Stora Blåsjön. Anwar lagade middag medan några passade på att bada bastu intill sjön. Alf och grannen Egil visade runt i byn och bjöd på römmegröt och berättelser från förr. Tänk att några timmar med så fina människor kan göra att Kibrom vill åka tillbaka till Stora Blåsjön med sin familj eller att Hasan valde att sova i stora stugan istället för med med de andra. Den fina gästboken fylldes med kärlek och högläsning med en liten tår innan avfärd. 

Alf: "I onsdags när vi trodde att de snart var framme åkte Monica och Alf för att möta gänget. Nån mil, trodde vi. Vi fick åka fyra. Där stod de tappra, 900 m ö h i hällande regn efter att ha klämt långa mördande backar. Då imponerades man att alla hade hållit humöret uppe. Då var det roligt att ha en säng inomhus att erbjuda till alla. I vårt kök trollade Anwar fram en festlig måltid till 12 pers. Vid midnatt sågs 9 svettiga glänsande glada ansikten i bastun. Många dopp i sjön blev det. Så trevligt kan gamlingar i en avkrok av Sverige ha det om världen kommer till dem. Tack för besöket!" 

 

 

2017-08-05

De senaste dagarna har gått längs med Saxnäs, Fatmomakke och Stekenjokk. Turen till Stekenjokk bjöd på tuffa uppförsbackar och hällregn men ett sagolikt landskap. Teamet hann även med en kortare vandring i Saxnäs innan avfärd med cykeln mot Fatmomakke kyrkstad där missionärerna omvände Samerna till kristna. Hasan bjöd där på persisk middag; saffransris och bönor med svenska köttbullar.

 

 

2017-08-02

Ont i rumpan, vrickad handled, skadat knä, regn, sol, moln, regn igen - och trötta ben på det. Men enligt senaste rapporten är allt ändå glädjefyllt och helt fantastiskt! Heja heja! 

 

 

2017-07-31

De två första dagarna avverkade teamet sträckan Strömsund - Vilhelmina, vilket innebär över 150 km och att teamet har cyklat ihop över 7500 kr till Komips Sverige! Du kan också vara med och peppa och bidra genom att swisha valfritt belopp till 123 563 64 10. Märk gärna med "Här är ditt land" och ditt namn 

 

 

2017-07-28

Nu åker dom! Först väntar en 8 timmar lång bilresa till Strömsund med all packning och cyklarna, innan det är dags att fortsätta äventyret på cykel.  Stort lycka till, Här är ditt land! Det här är bara början. 

 

 

2017-07-24

Nu är det bara 4 dagar kvar till 10 dagars cykeläventyr. Vi kan riktigt ta på spänningen och pirret hos deltagarna! Totalt väntar ca 600 kilometer genom Jämtland och Lappland. Vi på Transvoice kommer under själva äventyret att ge 50 kr per avklarad kilometer till Kompis Sverige, som arbetar för integration och vänskapsbyggande. Var med och stötta du med!

 

 

2017-07-21

Hasan Rezai har bott i Sverige i drygt 1,5 år. Efter att flytt från Kabul återförenades han med sin syster i Bro, strax utanför Stockholm.  Hasan har höga ambitioner och vill inom kort kunna studera till civilingenjör och ha en egen lägenhet. Med äventyret Här är ditt land hoppas Hasan kunna få utlopp för sitt idrottsintresse samtidigt som han ser fram emot att spendera mer tid med nya vänner på cykeln. Hasan är en mycket lyhörd person och hoppas att han ska kunna bidra med att lösa stora som små problem som uppkommer längs med vägen. Trots sina 19 år kommer Hasan Rezai bidra oerhört till att behålla glöden i gruppen. Nu är det bara 7 dagar kvar. Den 28 juli påbörjas resan och äventyret!

 

2017-07-11

I veckan var Här är ditt land-teamet hos oss och hälsade på! Vi fick bland annat en chans att visa vad det är vi arbetar med dagligen och varför vi så stolt väljer att stötta intergrations- och äventyrsprojektet Här är ditt land. Teamet fick också visa oss hur de ligger till i förberedelserna. Nu är det bara 17 dagar kvar!

 

 

2017-07-04

För två veckor sedan så var gruppen ute och genomförde Björnturen, som är en del av den vackra Sörmlandsleden. Deltagarna fick bland annat bekanta sig med allemansrätten, fästingar och blåbärsris. Ett riktigt bra träningspass inför det stora Äventyret!

 

 

 

2017-06-20

Deltagare Omar Al Zankah, 23år. Omar kom till Sverige 2015, ursprungligen från Syrien men flydde till Jordanien när kriget bröt ut. Han har många gånger sagt att han är en världsmedborgare och har höga ambitioner på att integreras i Sverige men vill gärna behålla sin egen identitet. Omar vill med äventyret ha lite av en revansch på Jämtland. Under sina första månader i Sverige blev Omar placerad på ett flyktingboende just där, men minnena från den tiden är inte särskilt ljusa.

Här meckar Omar och Kibrom med de cyklar som ska ta dem rent under Äventyret i Jämtland och södra Lappland om en månad! 

 

 

 

2017-05-17

Deltagare Kibrom Kidane, 32 år. Studerar till vårdare, gör nu praktik på ett äldreboende och arbetar extra i kök på helger och vardagskvällar. När han inte spenderar tid med sin fru och sina barn så tränar han för fullt inför äventyret i sommar!

 

 

2017-05-08

Selamawit Equbay fokuserar på benträning inför cykeläventyret i norra Jämtland och Lappland i sommar. "-Jag ser fram emot vårt äventyr i naturen. Det är säkert jättefint och ska bli kul att uppleva eftersom jag aldrig varit så länge i naturen förut. Det som kommer bli jobbigast är vädret och alla myggor men jag hoppas att jag kan cykla ifrån dem med mina starka ben!"

 

Här

 

2017-04-19

Det är vår i luften! Här är delar av Här är ditt land-teamet i hårdträning tillsammans med andra tappra i Vasaparken, Stockholm. Allt för att komma i form till det stora äventyret! 

 

Härärdittland2